top of page
Watering Plants

Permablitz în Cavadinești

- Grădina comunitară cu plante comestibile -

Asociația Beehave, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 din Cavadinești și Primăria Cavadinești lansează, în toamna acestui an, proiectul Permablitz în Cavadinești. În cadrul acestuia, curtea școlii gimnaziale va fi amenajată și transformată într-o oază de relaxare pentru elevi, profesori și comunitatea locală. În noua grădină comunitară, localnicii vor putea culege fructe și plante comestibile, crescute fără chimicale și prin principiile permaculturii, la câțiva pași de casele lor.

Din cei 9 profesori care predau la Școala Gimnazială din Cavadinești, 6 fac naveta de la Galați sau din sate apropiate comunei și se implică în toate activitățile școlii. Din acest motiv, ne dorim ca aceștia să beneficieze de un spațiu plăcut și relaxant în timpul pe care îl dedică noilor generații. 

 

Totodată, grădina comunitară va fi dedicată activităților educative, printr-un spațiu perfect pentru a muta orele de clasă în aer liber!

Prin activitățile din proiectul Permablitz în Cavadinești, care se vor încheia în mai 2024, elevii vor învăța mai multe despre tehnicile de permacultură și ecologie, iar comunitatea locală va dobândi noțiuni noi de creștere a hranei, prin utilizarea unor metode și tehnici durabile, pe care le pot aplica în propriile gospodării.

Cu toții putem contribui la dezvoltarea unor comunități mai sustenabile și mai reziliente! Află mai multe despre cum te poți implica AICI

Urmărește-ne pe rețelele sociale pentru a vedea rezultatele!

Misiunea Asociației Beehave este de a încuraja crearea, dezvoltarea și reconstruirea de ecosisteme naturale funcționale, pentru păstrarea echilibrului necesar unei societăți sustenabile.

 

 

 

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi ținute răspunzătoare pentru acestea.

Daco_2892920.png

Ești profesor, director sau doar implicat în a face curtea școlii un loc relaxant pentru a petrece mai mult timp în natură?

Contactează-ne și putem transforma și curtea școlii tale într-o oază de relaxare!

Mesajul tău a fost inregistrat! Vom reveni in cel mai scurt timp cu un răspuns.

bottom of page